Få din Gratis SEO-Revision Idag!

Google SERP for Pizzeria in Stockholm | Digital Ways | Be visible, be profitable!

Upptäck hur du kan förbättra din webbplats ranking och synlighet i sökmotorer

Vad är en SEO-audit?

En SEO-audit är en omfattande analys av din webbplats prestanda inom sökmotoroptimering (SEO). Den identifierar områden där din webbplats kan förbättras för att ranka högre i sökresultaten och locka till sig fler besökare. Vi har hjälpt företag som Lomusic, Color4care och restaurangen La Taverna att förbättra sin online-synlighet markant. Detta kommer också att förbättra effektiviteten och kostnaderna för din betald marknadsföring (även känd som PPC).

Varför behöver du en SEO-audit?

En SEO-audit kan hjälpa dig:

 • Identifiera och fixa eventuella tekniska SEO-fel på din webbplats.
 • Förbättra din webbplats innehåll och struktur för att göra den mer sökmotorvänlig.
 • Upptäck nya sökord att rikta in dig på.
 • Spåra dina SEO-framsteg över tid.

Hur får du din gratis SEO-audit

För att få din gratis SEO-audit, fyll bara i formuläret nedan och ange din webbplats domän. Sedan kommer vi att granska din webbplats och skicka dig en detaljerad rapport med våra findings.


Några vanliga exempel på hur en SEO-audit kan identifiera och fixa tekniska SEO-fel:

 • Identifiera:
  • Broken links: En SEO-audit kan identifiera broken links på din webbplats. Broken links kan uppstå när du flyttar eller tar bort en sida, eller när du stavar fel i en länk i din kod. Broken links kan frustrera användare och skada din SEO-prestanda. Vi använder Google-verktyg för detta.
  • Duplicate content: Duplicate content uppstår när två eller flera sidor på din webbplats har samma innehåll. Duplicate content kan förvirra sökmotorer och göra det svårt för dem att indexera din webbplats korrekt. Vi använder SEMrush-verktyg för detta.
  • Saknad eller felaktig robots.txt: Robots.txt-filen talar om för sökmotorer vilka sidor på din webbplats de kan och inte kan crawla. Om din robots.txt-fil saknas eller är felaktig kan sökmotorer inte crawla din webbplats korrekt.
  • Långsam sidladdningshastighet: Långsam sidladdningshastighet kan frustrera användare och skada din SEO-prestanda. En SEO-audit kan identifiera de faktorer som gör att din webbplats laddas långsamt och ge rekommendationer för förbättringar. För det här problemet litar vi på Googles PageSpeed-verktyg.
  • Problem med mobilsvänlighet: Fler och fler människor använder sina smartphones och surfplattor för att komma åt internet. En SEO-audit kan identifiera eventuella problem med mobilsvänlighet på din webbplats och ge rekommendationer för förbättringar.
 • Fix:
  • Broken links: För att fixa broken links kan du antingen omdirigera de broken länkarna till giltiga sidor, eller ta bort dem från din webbplats helt och hållet.
  • Duplicate content: För att fixa duplicate content kan du antingen ta bort de duplicerade sidorna, eller slå samman dem till en enda sida.
  • Saknad eller felaktig robots.txt: För att fixa en saknad eller felaktig robots.txt-fil kan du skapa en ny robots.txt-fil, eller redigera din befintliga robots.txt-fil för att se till att den är korrekt.
  • Långsam sidladdningshastighet: Det finns ett antal saker du kan göra för att förbättra din webbplats sidladdningshastighet, till exempel att optimera dina bilder, minifiera din kod och använda ett content delivery network (CDN).
  • Problem med mobilsvänlighet: Det finns ett antal saker du kan göra för att förbättra din webbplats mobilsvänlighet, till exempel att använda en responsiv webdesign, se till att din text och dina bilder är tillräckligt stora för att läsas enkelt på mobila enheter och undvika att använda Flash.

En SEO-audit kan vara ett värdefullt verktyg för att identifiera och fixa tekniska SEO-fel på din webbplats. På detta sätt kan du förbättra din webbplats SEO-prestanda och locka till dig fler besökare genom att fixa dessa fel.

Här är några tips på hur du gör din webbplats mer sökmotor

 1. Använd intern länkning för att koppla ihop relaterade sidor på din webbplats. Detta kommer att hjälpa sökmotorer att förstå strukturen på din webbplats och relationerna mellan dina sidor.
 2. Använd externa länkar för att länka till andra högkvalitativa webbplatser. Detta kommer att visa sökmotorer att din webbplats är auktoritativ och trovärdig.
 3. Håll din webbplats uppdaterad med nytt innehåll. Väldigt viktigt! Sökmotorer gynnar webbplatser som publicerar nytt innehåll regelbundet. Tänk på tryckta tidningar eller tidskrifter, ingen betalar för en gammal!
 4. Se till att din webbplats är mobilvänlig. Vi på Digital Ways tänker och arbetar ”mobile-first”. Numera använder allt fler sina smartphones och surfplattor för att komma åt internet. Se till att din webbplats ser bra ut och fungerar bra på alla enheter.
 5. Genom att följa dessa tips kan du förbättra din webbplats innehåll och struktur och göra den mer sökmotorvänlig. Detta kommer att hjälpa din webbplats att ranka högre i sökresultaten och locka fler besökare.

Till sist, men inte minst! Spåra och mät dina SEO-framsteg över tid.

Välj rätt mätvärden att spåra. De mätvärden du väljer beror på dina specifika affärsmål. Men några vanliga SEO-mätvärden att spåra inkluderar:

 1. Organisk trafik: Antalet besökare på din webbplats från sökmotorer.
 2. Sökordsrankingar: Din webbplats position i sökresultaten för specifika sökord.
 3. Klickfrekvens (CTR): Andelen personer som ser din sökresultatslista och klickar på den.
 4. Avvisningsfrekvens: Andelen personer som besöker en enskild sida på din webbplats och sedan lämnar.
 5. Baklänkar: Antalet länkar från andra webbplatser till din webbplats.

Sätt baslinjer och spåra dina framsteg över tid. När du har valt de mätvärden du vill spåra måste du sätta baslinjer för varje mätvärde. Detta ger dig en utgångspunkt att jämföra dina framsteg mot. Du kan sedan spåra dina framsteg över tid för att se hur dina SEO-insatser lönar sig.

Använd rätt verktyg. Det finns ett antal verktyg tillgängliga för att hjälpa dig att spåra dina SEO-framsteg. Några populära verktyg inkluderar:

 • Google Search Console: Detta kostnadsfria verktyg ger insikter i din webbplats prestanda i sökresultaten.
 • Google Analytics: Detta kostnadsfria verktyg ger detaljerad inblick i din webbplats trafik och besökarbeteende.
 • Ahrefs: Detta betalda verktyg ger omfattande SEO-data, inklusive sökordsrankingar, baklänkar och konkurrentanalys.
 • SEMrush: Detta betalda verktyg tillhandahåller en uppsättning SEO-verktyg, inklusive sökordsplanering, rankspårning och konkurrentanalys.

Analysera dina data och gör justeringar vid behov. När du har samlat in data om dina SEO-framsteg behöver du analysera dem för att identifiera områden där du kan förbättra dig. Om du till exempel märker att din organiska trafik minskar kan du behöva justera din sökordsmålning eller innehållsstrategi.

Tänk på detta!

Genom att följa dessa tips kan du effektivt spåra och mäta dina SEO-framsteg över tid. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera vad som fungerar och vad som inte gör det, så att du kan göra justeringar i din SEO-strategi vid behov.

Här är några ytterligare tips för att spåra och mäta SEO-framsteg över tid:

 • Spåra dina framsteg regelbundet. Vänta inte till slutet av året för att granska dina SEO-framsteg. Kontrollera dina mätvärden månadsvis eller till och med veckovis för att se hur du går framåt.
 • Jämför dina framsteg med dina konkurrenter. Det kan vara till hjälp att jämföra dina SEO-framsteg med dina konkurrenter. Detta kommer att hjälpa dig att se var du står och identifiera områden där du behöver förbättra dig.
 • Använd flera datakällor. Förlita dig inte på bara en datakälla för att spåra dina SEO-framsteg. Använd en mängd olika källor, såsom Google Search Console, Google Analytics och tredjeparts SEO-verktyg. Detta ger dig en mer komplett bild av din prestanda.
 • Genom att spåra och mäta dina SEO-framsteg över tid kan du säkerställa att du är på rätt väg för att uppnå dina affärsmål.